Tiedekulma Stage.

Tapahtuma: Matalan syntyvyyden Suomi – psykososiaalisten tekijöiden rooli syntyvyydessä

5.10.2022 klo  17.00–19.00
Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki tai verkko

Suomalaiset saavat lapsia aiempaa vähemmän. Miten identiteetti, mielenterveysongelmat ja työelämän kuormitus kytkeytyvät ilmiöön? Entä muuttuneet arvot ja elämäntyylit? Onko sosiaalisella medialla roolia syntyvyyden laskussa?

Tilaisuudessa alustavat FLUXin johtaja, professori Marika Jalovaara (Turun yliopisto), tutkija Rasmus Mannerström (Helsingin yliopisto), tutkijatohtori Florencia Sortheix (Helsingin yliopisto) ja akatemiaprofessori Katariina Salmela-aro (Helsingin yliopisto).

Alustusten jälkeen pidetään paneelikeskustelu, jossa keskustelevat:

  • Touko Niinimäki, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry
  • Anna Moring, Johtava asiantuntija, Monimuotoiset perheet ry.
  • Pauliina Mattila-Holappa, Johtava asiantuntija, Työterveyslaitos

Keskustelua voi seurata paikan päällä Tiedekulmassa tai verkossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja striimiä voi seurata Tiedekulman verkkosivuilla.

Ilmoittaudu mukaan 4.10. mennessä!

Tilaisuuden järjestää Muuttuva perheenmuodostus – Syyt, seuraukset ja mahdolliset tulevaisuudet (FLUX) -tutkimushanke. FLUX etsii tutkimukseen perustuvia ratkaisuja, joilla voidaan vaikuttaa ja sopeutua syntyvyyden muutoksiin sekä näiden muutosten aiheuttamaan väestön ikääntymisen kiihtymiseen. Tavoitteena on suomalaisen yhteiskunnan sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden parantaminen. FLUXia rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.